Kunstzinnige poezen

Openlucht tentoonstelling

 

Van zondag 10 maart tot zondag 7 april plaatsen de kunstenaars opnieuw hun kunstzinnige polysteren werken tussen de lindebomen en narcissen .

Niet minder dan 200 gesponsorde katten of moeten we zeggen poezen zullen de Dries dit jaar sieren. De term kat of poes worden door elkaar gebruikt, maar men bedoelt meestal hetzelfde. Kat is eigenlijk een afkorting van kater, wat staat voor de mannelijke versie. De poes staat voor de vrouwelijke versie. De katten zijn met de staart 90 cm hoog, hiermee hebben wij zoals met de hazen is opnieuw grotere kunstwerken op den Dries. Naar analogie van de vorige jaren konden de sponsors opnieuw kiezen of zij deze zelf of laten bewerken. Deze prachtige exemplaren bewerkt en beschilderd door scholen, particulieren, instellingen en andere creatievelingen zullen opnieuw duizenden kijklustigen van ver over de povinciegrenzen aanbrengen. In het weekend is het hier koppen lopen, wandelaars fietsers en mensen die een bezoek brengen aan de plaatselijke horecazaken, zakken af naar het "geografisch Middelpunt van Vlaanderen". Vele communicanten en liefhebbers kunnen opnieuw tussen de kleurrijke katten en den 100.000 paasbloemen hun mooiste en unieke foto maken.

Voorzichtig zijn voor bloemen en kunstwerken

Wij vragen aan de ouders en kinderen van de kunstwerken niet aan te raken en ook de nodige afstand te bewaren. Let op waar men loopt tijdens het wandelen zodat men de mooie krokussen niet vertrappeld en pluk zeker geen bloemen.

Wedstrijd "kattentour"

 

Op de Dries,  zijn een 20 tal kleine kittens verspreid uitgestald op houten palletten.

De bedoeling is dat de bezoekers met de kat en de gebruikte attributen kunnen raden welke spreuk of gezegde wij hiermee willen bedoelen. Zoals "Een kat komt altijd weer op zijn pootjes terecht" dit zou dus kunnen uitgebeeld worden en de bedoeling is dat de bezoekers de 20 oplossingen moeten vinden. Door een QR code in te scannen komen ze op onze website op de wedstrijdpagina en kunnen ze alles invullen en uit alle inzendingen zullen wij dan later een gelukkige winnaar trekken.

Deze wedstrijd is afgelopen: de winnaars zullen verwittigd worden en uitgenodigd worden om hun prijs op te halen. 

Bedankt aan alle deelnemers om deel te nemen.

Terug naar archief