Kunstzinnige Eekhoorns

Openlucht tentoonstelling

Om de twee jaar wordt het prachtige Driesplein in Opdorp omgetoverd in een kunstzinnige kleurrijke openlucht tentoonstelling. Polyesteren beelden bewerkt door particulieren, scholen, verenigingen en instellingen pronken tussen half maart en half april tussen de 100.000 narcissen op de Dries. De allereerste editie startte in 2004 met de kunstzinnige schapen en kregen nadien om de twee jaar een vervolg.  Kijk hiervoor rechts boven in het menu archief naar de vorige thema's zoals ooievaars, badeenden, paaseieren, hazen,  enz ...    Kijk ook zeker naar de vele leuke foto's.

Van zondag 13 maart tot zondag 10 april 2022 zullen de kunstenaars hun kunstzinnige polyesteren werken tussen de lindebomen en de narcissen exposeren.

Niet minder dan 180 gesponsorde eekhoorns zullen de Dries dit jaar sieren.  Naar analogie van de vorige jaren konden de sponsors opnieuw kiezen of zij deze zelf bewerken of laten bewerken. Deze prachtige exemplaren bewerkt en beschilderd door scholen, particulieren, instellingen en andere creatievelingen zullen opnieuw duizenden kijklustigen van ver over de provinciegrenzen aanbrengen. In het weekend is het hier koppen lopen, wandelaars, fietsers en mensen die een bezoek brengen aan de plaatselijke horecazaken, zakken af naar het “Geografisch Middelpunt van Vlaanderen”. Vele communicanten en liefhebbers kunnen opnieuw tussen de kleurrijke Eekhoorns en de 100.000 paasbloemen hun mooiste en unieke foto maken.

 

Voorzichtig zijn voor bloemen en kunstwerken

Wij vragen aan de ouders en kinderen van de kunstwerken niet aan te raken en ook de nodige afstand te bewaren.   Let op waar men loopt tijdens het wandelen zodat men de mooie krokussen niet vertrappeld en pluk zeker geen bloemen.

 

 

 

Officiële opening tentoonstelling

De officiële opening van de kunstzinnige tentoonstelling is op zondag 13 maart om 10u30 op het kerkplein van Opdorp.

Terug naar archief