360 kunstzinnige Pinguïns

Tentoonstelling.

Van zondag 13 maart tot zondag 17 april zullen de kunstenaars hun kunstzinnige polyesteren werken tussen de lindebomen en de narcissen plaatsen.

Niet minder dan 360 gesponsorde pinguïns zullen de Dries dit jaar sieren. Dit is het dubbele van de vorige edities ! Nog nooit stonden er zoveel kunstzinnige werken op de Dries. Naar analogie van de vorige jaren kunnen de sponsors opnieuw kiezen of zij deze zelf of laten bewerken. Deze prachtige exemplaren bewerkt en beschilderd door scholen, particulieren, instellingen en andere creatievelingen zullen opnieuw duizenden kijklustigen van ver over de provinciegrenzen aanbrengen. In het weekend is het hier koppen lopen, wandelaars, fietsers en mensen die een bezoek brengen aan de plaatselijke horecazaken, zakken af naar het “geografisch Middelpunt van Vlaanderen”. Vele communicanten en liefhebbers kunnen opnieuw tussen de kleurrijke pinguïns en de 100.000 paasbloemen hun mooiste en unieke foto maken.

Waarom Pinguïns?

Voor de aandacht naar de opwarming van de aarde. Wij allemaal kunnen hier samen iets aan veranderen of we nu klein of groot zijn, particulier of industrie.
Laatst stierven er nog 150.000 pinguïns omdat er een ijsberg voor Antarctica, zo groot als Luxemburg, hun kolonie insloot.

Terug naar archief